Ontstaan & historie

't Was in het voorjaar van 1978 dat een groepje sportieve dertigers het aandurfde om in de pas vernieuwde sporthal van Berkenbos, een badmintonclub op te richten.

Allen waren ze in opleiding geweest bij de vrienden van Hebad. Het was de bedoeling om een recreatief badmintonclubje te worden maar daar kwam echter snel verandering in. In september 1978 startte men al in competitie, en niet zonder succes. Er werden kampioenen bij de vleet geboren. Zo werd Smash een heuse competitieploeg die al enkele jaren na haar ontstaan, de beker van Limburg won en zich zo bij de Limburgse top mocht rekenen.

Begin de jaren tachtig kwam er een breuk in het toenmalige bestuur en kozen een tiental van de beste spelers voor het naburige Dropshot. Smash kende enkele moeilijke jaren maar de tieners van toen lieten het hoofd niet hangen. Zij organiseerden meerdere activiteiten zoals ondermeer de jaarlijks wederkerende ploegenontmoeting. Smash groeide en vooral de jeugd vond zijn weg naar onze club. Nu 25 jaar later kennen wij een jeugdwerking waar we fier op mogen zijn. Maar niet alleen de jeugd vond zijn weg naar Smash ,wij beschikken ook over een gedreven groep competitiespelers en een leuke bende recreanten. Dankzij deze mix van spelers mogen wij stellen dat iedere badmintonliefhebber zich hier snel thuis voelt.