Stevie goud op Special Olympics Europese Zomerspelen

Ruim een jaar geleden kreeg Stevie de kans om zich in te schrijven voor de Europese Zomerspelen van Special Olympics.  Voor de eerste maal zouden die in België plaatsvinden, meer bepaald in Antwerpen.  Deze unieke kans konden we niet laten voorbijgaan !

Gedurende een jaar werd Stevie voorbereid op dit grote sportevenement, waaraan hij met badminton zou deelnemen.  Hij kreeg extra training van Rudi, die met heel veel geduld zijn techniek verbeterde.

En dan was het eindelijk zover.  Zaterdag 13 september brachten we Stevie naar Mol.  Het bungalowpark “Kempense Meren” was het Olympisch Dorp, waar de 2000 atleten uit meer dan 50 landen een week lang gingen verblijven.  ’s Namiddags vond op de Heizel de openingsceremonie plaats.  Het was een fantastisch spektakel, met veel muziek, dans en acrobatie.  Ook Filip en Mathilde en Elio Di Rupo waren er.  Er waren heel wat kippevelmomenten, maar het hoogtepunt was het binnenkomen van de Belgische delegatie.  Als laatste kwamen de 285 atleten, onder daverend applaus, het paleis 12 binnen.  Ook de olympische vlam werd binnengebracht en koningin Mathilde verklaarde de Special Olympics Europese Zomerspelen voor geopend.

Op zondag 14 september stonden testwedstrijden op het programma.  Aan de hand van deze resultaten werden de definitieve reeksen samengesteld voor de “echte” competitie.

Maandag 15 september: in de voormiddag een eerste match tegen een Belgische speler.  Helaas verloor Stevie deze wedstrijd, maar er waren wel 3 sets voor nodig.  ’s Namiddags stond een wedstrijd tegen een speler uit Andorra op ’t programma.  Stevie kwam goed op dreef en won deze wedstrijd met ruime voorsprong.

Dinsdag 16 september: in de namiddag ging hij de strijd aan met een sterke Duitser.  Het was een spannende match en Stevie deed zijn uiterste best, doch jammer, maar helaas, de Duitse speler won deze wedstrijd.  Maar toch kreeg Stevie een daverend applaus van de supporters, waar hij zichtbaar van genoot.  Dan nog op de foto met mooie meisjes … dat bezorgde hem een smile tot achter zijn oren  !

Woensdag 17 september moest hij het opnemen tegen een Franstalige Belg.  Dit beloofde weerom een spannende wedstrijd te worden, want tegen deze speler had Stevie op tornooien nog niet gewonnen.  Maar Stevie ging tot het uiterste en tot zijn grote verbazing en tot grote vreugde van iedereen won hij ! Dit was de max !

En toen was het vol spanning wachten op de medaille-uitreiking.  Omdat alle spelers 2 matchen gewonnen en 2 matchen verloren hadden, werden de punten geteld.  En het was Stevie die op de eerste plaats kwam en de gouden medaille kreeg ! Dolgelukkig was hij en wij trots natuurlijk !

Donderdag 18 september had hij een rustdag, om dan vrijdag 19 september “dubbel gemengd” te spelen, samen met Sofie van Avalympics Geel.  Voormiddag werden weer testwedstrijden gespeeld en in de namiddag stonden 3 matchen op het programma.  Dit waren superspannende wedstrijden, telkens van 3 sets.  Tegen Duitsland wonnen ze, maar tegen Ierland en Kazachstan verloren ze nipt.  Ze hadden het beste van zichzelf gegeven en hadden hiermee een bronzen medaille behaald.  Fantastisch !

Zaterdag 20 september werden de S.O. Europese Zomerspelen afgesloten met een wervelende show in het Sportpaleis, met optredens van o.a. Kate Ryan, Natalia, Stijn Meuris, e.a.

Het was een onvergetelijke week van spannende wedstrijden, prachtig nazomerweer, een ongelooflijk fijne sfeer.

Zondag 21 september keerde iedereen weer huiswaarts, moe, maar gelukkig !

 

Yvonne, mama van Stevie