Club geschiedenis

Voorjaar 1978
Het begin van een mooi verhaal

In het voorjaar van 1978 kwamen enkele dertigers samen in Berkenbos . Samen besloten ze samen met veel durf om een badmintonclub op te richten in de vernieuwde sporthal van Berkenbos.

Najaar 1978
Van recreatie- naar competitieploeg

Allen waren ze in opleiding geweest bij de vrienden van Hebad. Initieel was het de bedoeling om een recreatief badmintonclubje op te richten. Maar al snel kwam daar verandering in. In september 1978 startte men al met de eerste competitie en dit gebeurde niet zonder succes.

1978 - 1980
Uitgegroeid tot limburgs kampioen

Binnen Smash werden kampioenen bij de vleet geboren. Zo werd Smash een badmintonclub waar zeker rekening mee moest gehouden worden. Enkele jaren na de opstart van Smash als competitieploeg werden ze al Limburgs kampioen en sindsdien hoorde Smash bij de Limburgse top.

Begin jaren 80
Breuk toenmalig bestuur

Begin de jaren 80 kwam er een breuk in het toenmalige bestuur en kozen een tiental van de beste spelers voor het naburige Dropshot. Smash kende enkele moeilijke jaren, maar de tieners van toen lieten hun kop niet hangen. Zij organiseerden meerdere activiteiten zoals ondermeer de jaarlijkse wederkerende ploegenontmoeting.

De jaren 80 tot nu
Super jeugd- en G-werking

Doorheen de jaren groeide Smash sterk. Vooral de jeugd vond de weg naar onze club. Binnen Smash hebben we ook een zeer hechte groep competitiespelers, G-spelers en jongere en oudere recreanten. Doorheen de jaren creëerden we een jeugd- en G-werking waar we zeer trots op mogen zijn. We horen nog steeds bij de top van België als we spreken over jeugdwerking en G-werking.

Dankzij deze mix aan spelers mogen we stellen dat iedere badmintonliefhebber zich snel thuis zal voelen binnen onze club.

All contents © copyright Planaxis. All rights reserved.